Poziv za sledeći broj PDF Print E-mail
Thursday, 08 November 2012 07:14 | Written by Slobodan Andrijevic

POZIV UREDNIŠTVA ČASOPISA

KRUGOVI DETINJSTVA

Krugovi Detinjstva - časopis za multidisciplinarno istraživanje detinjstva - priprema naredni dvobroj na temu:

Dete i važni odrasli – multidisciplinarni pristup -

Savremeno okruženje u kome deca danas odrastaju neprestano se menja, pa dete postaje profesionalni izazov vaspitača, učitelja i nastavnika. Mnoge institucije i organizacije u neposrednoj blizini deteta i njegove porodice (uže i šire), drugovi i vršnjaci u prostoru odrastanja vrše snažan uticaj na život i odrastanje deteta.

Nova paradigma obrazovanja u kojoj je dete konačno otkriveno u svoj svojoj višedimenzionalnosti zahteva od odraslih kao važnih činilaca dečjeg odrastanja da sarađuju, zajedno osluškuju, prate, konstruišu i dekonstruišu stvarnost zajedničkog i nepodeljenog odrastanja dece i odraslih. Imperativ ove paradigme je da se odvija u aktivnoj i fleksibilnoj interakciji, reflektivnoj interdisciplinarnosti.

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane autore tekstova da svoje pregledne, originalne naučne ili stručne, istraživačke radove, prikaze publikacija ili skupova koji su u skladu sa navedenom temom, pošalju do 15. septembra 2018. godine na adresu redakcije This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

Sva dosadašnja izdanja i više informacija o časopisu Krugovi detinjstva možete pogledati na:

http://www.vaspitacns.edu.rs/

Za štampano izdanje časopisa možete se obratiti na isti mail.

S poštovanjem,

Uredništvo


Last Updated on Wednesday, 27 June 2018 10:25