16.03.2020. Online nastava za vreme vanrednog stanja PDF Print E-mail

Poštovani studenti,

Zbog uvedenog vanrednog stanja u Republici Srbiji, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zahteva od svih visokoškolskih institucija uvođenje online nastave, do okončanja vanrednog stanja. Na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Novom Sadu, takva vrsta nastave izvodiće se putem obaveštenja na sajtu Škole i pojedinačno, po predmetima, putem mail-ova pojedinih profesora. Mail listu profesora možete pronaći u dokumentu koji ide uz ovo obaveštenje. Na sajtu Škole, u odeljku obaveštenja, profesori će stavljati materijale, prezentacije ili linkove ka njima. Zato je bitno da svakodnevno pristupate sajtu. Za sva pojašnjenja kontaktirajte predmetne profesore na njihove mail-ove. Na master studijama su, na pojednim predmetima, manje grupe, pa se prepušta profesorima da organizuju mail grupe, viber grupe ili kako god nađu za shodno. Takođe, neki profesori imaju svoje profesionalne facebook profile, na koje mogu postavljati materijale.

Metodičke prakse se obustavljaju i u narednim danima biće doneta odluka na koji način će se privesti kraju i kako će se vrednovati

Svesni smo da će u početku dolaziti do problema u realizaciji ovakve vrste nastave, te molimo za strpljenje i studente i profesore.

Prijava ispita je za sada odložena, pa ćemo, u zavisnosti od situacije, videti kada je moguće organizovati aprilski ispitni rok. Svi studenti će biti blagovremeno obavešteni o tome.

Radno vreme Škole je istaknuto na posebnom obaveštenju.

Finansijske obaveze studenti ispunjavaju redovno, prema ugovoru koji su potpisali na početku školske godine.

Sva komunikacija sa profesorima, studentskom službom i zaposlenima, kao i sa kolegama studentima, trebalo bi da se vrši putem elektronske pošte i telefonom. Spisak profesora i njihovih mail adresa možete preuzeti sa sledećeg linka: http://www.vaspitacns.edu.rs/documents/Mail_Profesori.doc

Budimo odgovorni i poštujmo odluke i preporuke Vlade Srbije.

S poštovanjem,

prof. dr Bojan Milošević, direktor Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Novom Sadu