18.03.2020. - dr Vesna Colić, profesor - Organizacija i struktura vaspitno-obrazovnog procesa - Prezentacija i vežba PDF Print E-mail

Poštovani studenti,

 

U prilogu se nalazi prezentacija za predavanje o temi Govor vaspitača u predškolskoj ustanovi, koja može da Vam pomogne u boljem snalaženju i razumevanju literature predviđene za ispit. Obavezna literatura za ovu temu je knjiga Colić, V., Šta pokušavamo reći maloj deci, Dnevnik, Novi Sad, 2008, (75-84), koju možete pozajmiti iz školske biblioteke, po rasporedu rada koji se nalazi na sajtu škole.

Ukoliko budete imali bilo kakvih pitanja vezano za temu i/ili literaturu, možete se obratiti na email vesnacolic021@gmail.com .

Takođe, u cilju blagovremenog sakupljanja predispitnih poena, a u skladu sa merama vezanim za vanredno stanje u zemlji, u toku naredne nedelje treba da uradite sledeće vežbe:

  1. Isključite ton dok gledate neku TV emisiju (tačno zapišite naziv emisije, datum i vreme emitovanja) i koncentrišite se na neverbalne znake, pokrete, gestove, promene u držanju i izrazu lica i slično. Pokušajte da odgonetnete o čemu su učesnici razgovarali, da li je razgovor tekao u prijateljskom tonu ili su se sukobljavali, koji pokreti su bili dominantni. Ukoliko ste u mogućnosti, proverite tačnost svojih pretpostavki, koje ste postavili prateći samo neverbalno izražavanje učesnika. Da li su neverbalni znaci bili u skladu sa verbalnim porukama? (do 3 predispitna poena)
  2. Napravite listu poruka koje možete da pošaljete drugima koristeći samo pokrete glavom. (do 2 predispitna poena)

Zapise o urađenim vežbama pošaljite na email This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it najkasnije do petka 27.3.2020. do 14h.

 

Uspešan rad i svako dobro!

Dr Vesna Colić, profesor

 

Dokument...