16.11.2020. [Vokalno instrumentalna nastava] Video konsultacije #3 PDF Print E-mail

Poštovani studenti,

kratak snimak trećih konsultacija iz predmeta objavljen je na YT kanalu škole: https://www.youtube.com/watch?v=5uvisppIlMs

Ovo zapravo i nisu konsultacije već kratka demonstracija kako da podignete fajlove na svoj Google Drive i nama pošaljete samo linkove. Ovo može biti alternativa slanju preko WeTransfera ukoliko neko ima problem.

Podsećam vas da nam slanje videa u vidu attachment-a na same mailove NEĆE STIĆI. Ukoliko vam ne odgovaora ni ovaj način ni WeTransfer, siguran sam da ćete uspeti da pronađete neku treću alternativu koja vama odgovara, a koja provereno postoji.

DOPUNA #1: ako nam šaljete linkove sa Google Drive-a postoji mogućnost da ćete ih poslati tako da nam niste dozvolili da ih pregledamo. U tom slučaju mi ćemo pokušati i nećemo uspeti i uputićemo vam ZAHTEV (request) da nam dozvolite pristup. Verovatno će vam stići mail da mi to tražimo, sve što treba da uradite je da se složite (accept) i to je to :)

DOPUNA #2: Pitanje koleginice: Takt je 2/4 a pauza je cela. Da li je to stamparska greska ili da kucam 4 otkucaja? Odgovor: Mislim da piše negde u Praktikumu, ali da ponovim ovde: grafički znak za celu pauzu (koja traje četiri otkucaja) se koristi i za pauzu koja popunjava CEO PRAZAN TAKT NEZAVISNO OD DUŽINE. Dakle, ako vidite takt u kojem ne postoji ništa osim te jedne pauze, ta pauza traje onoliko koliko "zapoveda" vrsta takta na početku - 2/4, 3/4 ili 4/4 (ili šta već bude pisalo u budućnosti).