20.05.2020. - Dr Ivana Ignjatov Popović - Ispiti iz predmeta: Kultura govora, Književnost za decu, Scenska umetnost PDF Print E-mail

Dragi studenti,

Zbog trenutne situacije – ispiti iz Scenske umetnosti, Kulture govora i Književnosti za decu, u junskom roku, biće samo usmeni. Gradivo koje pripremate za njih obuhvata sve ono što smo radili dok je nastava trajala redovno, ali i sve ono što ste dobijali dok je trajala onlajn. Gradivo ostaje isto i za sve naredne rokove. Bodovi koje ste ostvarili tokom onlajn nastave važiće u junskom, septembarskom i oktobarskom ispitnom roku 2020. godine. Oni su dodatak bodovima koje ostvarite na usmenim ispitima.

Podsetnik – šta obuhvata gradivo za polaganje usmenog ispita:

Scenska umetnost – lutkarstvo (odrađeno tokom redovne nastave) + istorija drame i pozorišta (prosledila sam vam tokom onlajn nastave).

Kultura govora – komunikacija i versifikacija (odrađene tokom redovne nastave) + stilske figure i govorni i pisani stilovi (prosleđeno vam je tokom onlajn nastave).

Književnost za decu – ispitna pitanja svi imate – prvi deo je vezan za teoriju (odrađena tokom redovne nastave), ostalo je vezano za književna dela (nešto smo radili tokom redovne nastave, nešto ste sami trebali da pročitate, a Antologiju pesama sam vam prosledila kao i izbor kratke proze za decu Duška Radovića). O svakom piscu bi trebalo da znate osnovne podatke iz biografije.

Dodatak za Scensku umetnost – bilo je planirano da nekoliko vas izvede skeč s ginjol lutkama. Međutim, zbog epidemiološke situacije i propisanog rastojanja (što je trenutno na snazi) zajednički skeč neće biti moguć. Ispit nam je 8. 06. i ne verujem da će se do tada nešto promeniti. Zbog toga – svako će poneti svoju lutkicu na ispit, a onda ćete samo pokazati kako biste je animirali uz naučeni tekst.

Molila bih vas da pošaljete koleginici iz grupe (koja je zadužena za komunikaciju sa mnom) za koji od tri (gore pomenuta) ispita ste se prijavili kako bismo na vreme mogli napraviti raspored dolazaka na polaganje.

Do skorog viđenja želim vam svako dobro,

Ivana Ignjatov Popović